Bespanservice

  • Bespanning vanaf € 20,=
  • Overgrip vanaf € 1,50
  • Basisgrip vanaf € 4,=
  • Demper vanaf € 2,=

 

Competitiedeal (t/m 12 mei 2024):

Bespanning, overgrip, demper en bidon: € 20,=

Bespanning, basisgrip, demper en bidon: € 22,50

 

50% hiervan gaat naar Stichting Matchis (https://www.matchis.nl/doneer-geld)

Goede bespanning voorkomt blessure én speelt fijner!

Laat je racket op tijd bespannen. Dit voorkomt blessures en zorgt er voor dat je altijd met dezelfde omstandigheden speelt. Ook wanneer je jouw racket niet gebruikt loopt de snaarspanning terug. Totdat de ‘rek’ uit de snaar is en dan is de snaar als het ware ‘dood’ Hierdoor voel je meer trillingen omdat de snaar niet meer meegeeft. Dit zal je eerder een tennisarm doen bezorgen dan dat je er erg in hebt.

Een standaard regel om je racket opnieuw te bespannen is het aantal keren dat je speelt in de week, zo vaak is je racket op jaarbasis aan een nieuwe bespanning toe. Dus als je tweemaal in de week speelt zou dit betekenen dat je ook twee maal per jaar een verse bespanning in je racket moet zetten.

Bij voorkeur in de winter wanneer je op indoorbanen speelt, een wat hardere bespanning. Controle van je slagen is in de hal vaak belangrijker dan de snelheid. Wanneer het buitenseizoen weer begint kun je jouw racket een kilo lichter laten bespannen. Een kilo?!? Ja, de strakheid van de snaar wordt bepaald in kilo’s. Dit komt omdat de snaar wordt aangetrokken door er een bepaald aantal kilo’s aan te hangen.

Je begrijpt hoe meer kilo er aan hangt hoe strakker de snaar in het racket zit. En hoe strakker de snaar gespannen staat hoe minder deze zal inveren als de bal de bespanning raakt. Des te meer controle houd je over de bal. Houd er echter wel rekening mee dat je nu zelf meer vaart aan de bal moet geven.

Is de spanning aan de lage kant dan zal de bal wanneer hij je racket raakt meer in veren en fungeert de bespanning als een soort trampoline die de bal doet versnellen. Je kan dus makkelijker vaart geven aan de bal, maar zult minder controle hebben.

Dus ‘hardhitters’ hebben vaak een hardere bespanning nodig om controle te houden. Gevoel spelers gebruiken juist een zachtere bespanning om meer power te krijgen.

Bedenk wat voor speler je zelf bent en/of laat je adviseren door de trainer  of je met de juiste bespanning speelt.

 

Voor meer info kun je altijd bellen (0654618694) of mailen (mark@bmttennis.nl) naar Mark.